texto Sepin
logo-Sepin
 
altaalta   recordar claverecordar clave     Usuario  usuario: clave: ENTRAR
Inicioinicio

Administrador de Finques

contenidos gestion directorio
buscar:
lupa
reducir_texto aumentar_texto guardar imprimir pdf Enviar Asignar a carpeta
Referencia:SP/CONS/88679

Canvi del sistema de repartiment de despeses per un ús superior de l'ascensor per part dels propietaris que tenen pàrking

Consulta. Septiembre 2017

El primer que hem de fer és comprovar el Títol o l'estatut de la Comunitat per veure si estableixen algun increment als habitatges amb places de pàrking pel major ús de l'ascensor, en proporció amb els que no en tenen.
Si aquests documents no indiquen res sobre aquest tema, es podria acordar a la Junta de Propietaris, amb un quòrum dels 4/5, en número i quotes, segons l'art. 553-26.2 c) del Codi civil català, que remet a l'art. 553-45.4, on s'admet aquest increment en un servei que s'utilitza molt més per uns quants, en detriment dels altres, sense que el pagament sigui proporcionat.
Si a la Junta no s'acorda aquesta modificació tal i com s'indica en el paràgraf anterior, els propietaris que es considerin perjudicats poden impugnar l'acord negatiu de la Junta, amb base en el que disposa l'art. 553-31.1 de la mateixa Llei de Propietat Horitzontal catalana, encara que no podem assegurar que la Sentència judicial sigui favorable als impugnants, atès que això dependrà de les proves que es puguin aportar sobre aquest ús "desproporcionat" de l'ascensor.